Trommebyggekurs

 

 

Dato:12-13-14 Juni-2019


                        Trommebyggekursus, fredag – søndag.

                        Pris 2900,- (norske kroner) som inkluderer

                        undervisning, brug af værktøj, materialer til 1 håndtromme,

                        Samt lunch lørdag og søndag.

                        

 

 

Trommebyggekursus indhold:

 

Vær med å lage din egen, unike sjamantromme! I kurset gjennomgår vi relevant stoff vedrørende sjamantrommer, verktøy og matrialer, samt trommedans og shamanisme. Vår kursholder, Torben Wendelin, har bygget trommer og undervist i 28 år.

Forutsetninger: Ingen, ut over godt humør og gå-på mot. Vi gjennomgår relevant stoff vedrørende trommer, verktøy, materialer, trommedans og shamanisme.

På kurset vil vi bygge vår egen tromme av tre og skinn. Målet er å lage en håndtromme av nordamerikansk type, dog med litt mere moderne redskaper enn indianerne brukte. Trommene blir 40 – 45 cm i diameter og 5 – 7 cm høye, med skinn på den ene siden og stropper/håndtak på den andre siden. Det vil være mulighet for å dekorere trommen.

Det vil selvfølgelig kunne tas individuelle hensyn til dine ønsker om trommens utforming – i så fall skal vi bare avtale det god tid i forveien.

Vi starter med et bord, som vi høvler, så det får den ønskede størrelsen. Deretter former vi trestykket til en ramme, for til slutt å sette skinn på. Vi slutter med å arbeide shamanistisk med våre nye trommer. 

På kurset bruker vi normalt forbehandlede (avhårede) skinn (geit eller reinsdyr), andre skinn kan evt. fremskaffes. Gi i så fall beskjed i god tid.